Αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση στην πολιτική του καριέρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, καθώς το Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ψηφίσει σήμερα την πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος, σχετικά με το εάν θα πρέπει να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε. ή να επαναδιαπραγματευθεί την παραμονή της.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα έρθει αντιμέτωπος με την πιθανότητα του πρώτου «αντάρτικου» εντός της κυβέρνησής του, καθώς 70 βουλευτές των Τόρις ετοιμάζονται να αψηφήσουν την κομματική γραμμή και να υποστηρίξουν αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αναφορικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το BBC.

Πάντως, το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών καθώς και η αξιωματική αντιπολίτευση, το Εργατικό κόμμα έχουν δώσει «γραμμή» για καταψήφιση της πρότασης.

Αυτή την ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημερώνει το Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, που «σκιάστηκε» από την διαφωνία του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Ο Γάλλος πρόεδρος χθες επιτέθηκε στον Βρετανό πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει βαρεθεί να διαβάζει στον Τύπο τις συστάσεις του για την κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ η χώρα του παραμένει εκτός.

Ο Κάμερον έχει δώσει εντολή στους Συντηρητικούς να καταψηφίσουν το αίτημα, όμως στο κόμμα κυριαρχούν οι ευρωσκεπτικιστές, οι οποίοι πιστεύουν πως η κυριαρχία της Βρετανίας έχει διαβρωθεί από τις επανειλημμένες μεταβιβάσεις εξουσιών στις Βρυξέλλες.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλέγκ δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή θα διεξαχθεί στη χειρότερη στιγμή, ενώ ο αρχηγός των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, που και αυτός αντιμετωπίζει την πιθανότητα, βουλευτές του να υπερψηφίσουν την πρόταση για δημοψήφισμα, δήλωσε ότι η Βρετανική επιχειρηματικότητα χρειάζεται την Ε.Ε και πως ο Κάμερον θα πρέπει να κατηγορήσει τον εαυτό του για ό,τι συμβεί,

Η πρόταση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας ή όχι στην Ε.Ε. κατατέθηκε στη Βουλή ύστερα από τη συμπλήρωση 100.000 υπογραφών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook