Την εντονότερη μέχρι στιγμής αντίδρασή του στην ευρωπαϊκή πρόθεση για μεγαλύτερο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος έδωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), προειδοποιώτας πως η Ελλάδα κινδυνεύει με πολύχρονο αποκλεισμό από τις αγορές και η Ευρωζώνη με ανεξέλεγκτη διάχυση της κρίσης εάν η οποία διαδικασία για το ελληνικό χρέος δεν γίνει σε εθελοντική βάση.

Ο Τσαρλς Νταλάρα του IIF επιβεβαιώσε πως παραμένει στις Βρυξέλλες, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το Σάββατο, το Eurogroup είχε ζητήσει από τον Βιτόριο Γκρίλι, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές.

«Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να θεωρηθεί εθελοντική συμφωνία» προειδοποίησε ο Τσ.Νταλάρα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Κάθε προσέγγιση που περιλαμβάνει μονομερείς κινήσεις θα αναλογούσε με χρεοκοπία, θα απομονώσει την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και θα δημιουργούσε ένα τεράστιο φορτίο τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» είπε χαρακτηριστικά ο Τσ.Νταλάρα.

Προειδοποίησε δε ότι μία τέτοια διαδικασία θα προκαλούσε επίσης «έντονη διάχυση» της κρίσης στην Ευρωζώνη, με «μεγάλο κόστος για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και την αγορά εργασίας».

in.gr