Λούζετε σωστά τα μαλλιά σας; Τα περιποιείστε σωστά; Σας ακούω ήδη να διαμαρτύρεστε. Τα παρακάτω tips είναι η αλφαβήτα που συχνά από τεμπελιά δεν τη λέμε σωστά.

Κανόνας πρώτος: Να λούζετε σωστά τα μαλλιά σας. Οι κομμωτές δηλώνουν ότι το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι το παρακάνουν με την ποσότητα του σαμπουάν. Με μέτρο λοιπόν! Βάζοντας πολύ ποσότητα δεν θα καθαρίσουν πιο εύκολα ή καλύτερα. Προτιμήστε σαμπουάν που ταιριάζουν με τον τύπο των μαλλιών σας ή να σας εξασφαλίζουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε (όγκο, λείανση, λάμψη, διάρκεια χρώματος). Στη συνέχεια, απλώστε το προϊόν όχι άτσαλα αλλά κάνοντας ένα καλό μασάζ στο κεφάλι σας. Έτσι οι αδένες διεγείρονται, ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος και εξασφαλίσετε δύο πράγματα α. αποφεύγετε την ενοχλητική ξηροδερμία β. οι πόροι ανοίγουν και η τρίχα μεγαλώνει γρηγορότερα.

Tip: Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας καλά και προσεκτικά μέχρι να ακούσετε τα μαλλιά να τρίζουν από καθαριότητα!

Κανόνας δεύτερος: Tο conditioner είναι απαραίτητο βήμα γιατί χαρίζει στα μαλλιά την ενυδάτωση και τη θρέψη που χρειάζονται για είναι απαλά και μεταξένια. Περάστε το μαλακτικό από τη μέση του μήκους των μαλλιών και μέχρι τις άκρες. Δεν είναι μάσκα, αλλά καλό είναι να μην το ξεβγάλετε στο δευτερόλεπτο…

Κανόνας τρίτος: Περιμένετε λίγη ώρα πριν αρχίσετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας, όπως ακριβώς κάνουν και οι κομμωτές. Είναι λάθος να τα βομβαρδίσετε αμέσως με ζεστό αέρα. Τους κάνει πολύ ζημιά. Ακόμα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα leave-in προϊόν που θα τα προστατεύει από την την ξηρότητα που προκαλεί ο ζεστός αέρας.

Περισσότερα χρήσιμα tips :

  • Οι θεραπείες με κερατίνη ενυδατώνουν τα μαλλιά και τους χαρίζουν λάμψη και ανάλαφρη υφή. Ρωτήστε τον κομμωτή σας.
  • Χρησιμοποιήστε τον ζεστό αέρα με σύνεση. Μπορείτε ακόμα να χαμηλώσετε την ένταση του σεσουάρ.
  • Η βιταμίνη Β5 που περιέχεται σε προϊόντα ενυδάτωσης κάνει πολύ καλό.
  • Εάν είναι μακριά τότε κάντε μάσκες θρέψης και ενυδάτωσης τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
  • Μην τα τραβάτε στο βούρτσισμα από βιασύνη. Επιλέξτε χτένες με αραιά δόντια και κάντε απαλές κινήσεις.

Φερθείτε όμορφα στα μαλλιά σας και σίγουρα θα δείτε αποτέλεσμα.

(jenny.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook