Η κτηνωδία του καθεστώτος του άλλοτε ισχυρού ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, αποκαλύπτεται σε ένα νέο βίντεο στο οποίο αποτυπώνονται στιγμές βασανιστηρίων πολιτικών κρατουμένων σε φυλακές.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Συνταγματάρχη Καντάφι, Moussa Koussa, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος πριν από έξι μήνες από τις βρετανικές αρχές, όταν τον περασμένο Μάρτιο αυτομόλησε στη Μεγάλη Βρετανία, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες για συμμετοχή του στον άγριο ξυλοδαρμό πολιτικών κρατουμένων.

Οι συγκεκριμένες εικόνες είναι από βίντεο που έχει στην κατοχή του η εκπομπή Panorama του BBC, το οποίο έχει τραβηχτεί στη φυλακή Abu Salim στην Τρίπολη.

Σε αυτό φαίνονται κρατούμενοι, οι οποίοι φορούν μπλε στολές, να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και να υπόκεινται σε άγριο ξυλοδαρμό από τους ανακριτές τους.

Τον περασμένο μήνα εντοπίστηκε μαζικός τάφος περισσοτέρων από 1.200 κρατουμένων έξω από τα τείχη των φυλακών.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Panorama εντόπισε τον Koussa σε ένα πολυτελές θέρετρο στο Κατάρ κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξάγει για το ρόλο του σε εγκλήματα πολέμου.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Ο Koussa ήταν ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι από το 1994 και ανώτερος μυστικός πράκτορας όταν σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση στην πτήση 103 της PanAm στο Lockerbie.

Ο Koussa έχει κληθεί επίσης να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία της Yvonne Fletcher, η οποία πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Λιβύης στο Λονδίνο το 1984.
 

(newsbeast)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook