Συνεχίζεται το αλαλούμ με την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς, με το υπουργείο Οικονομικών να πιέζει για την πληρωμή της ανεξάρτητα από την αποστολή ή όχι των σημειωμάτων.

Από το υπουργείο Οικονομικών δε γίνεται λόγος για παράταση στην έκτακτη εισφορά, ενώ δίνονται διαβεβαιώσεις ότι εντός της ημέρας οι τράπεζες θα δέχονται την πληρωμή της δεύτερης δόσης με το ειδοποιητήριο της πρώτης.

Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που θα πρέπει να πληρώσουν και δεν έχουν λάβει το ειδοποιητήριο θα μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες μόνο εάν η β\’ δόση είναι ισόποση με την πρώτη και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στην ΔΟΥ που ανήκουν.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε φορείς του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας (πρώην ΚΕΠΥΟ), ενώ εργαζόμενοι βρίσκονται και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αποτέλεσμα της κατάληψης της Γ.Γ.Π.Σ. είναι και η καθυστέρηση έκδοσης των σημειωμάτων για την καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook