Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις επιπτώσεις του κουρέματος στα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στις… τράπεζες, δάχτυλο των οποίων είδε πίσω από τα όσα λέγονται και γράφονται.

«Όσοι, όμως, επιχειρούν να κρύψουν πίσω από την δήθεν ανησυχία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μετοχικές σχέσεις στις τράπεζες, μετά την επανακεφαλαιοποίηση και την πλήρη εξυγίανσή τους, ας μη συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτό το επιχείρημα γιατί δεν τους οδηγεί πουθενά» δήλωσε από τις Βρυξέλλες.

«Είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι» διευκρίνισε, επιλέγοντας ένα επιχείρημα που αποκαλύπτει πως, πρώτον, οι εξελίξεις οδηγούν στην κρατικοποίηση τραπεζών και, δεύτερον, σε… εκλογές τη χώρα. Σε συνδυασμό με τη χθεσινή δήλωση για επικύρωση της συμφωνίας κουρέματος από 180 βουλευτές καθίσταται προφανές ότι η κυβέρνηση αυξάνει τις πιέσεις σε αντιπολίτευση και οικονομικούς πρωταγωνιστές. «Για να έχουμε πολιτική σταθερότητα» υποστηρίζουν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ότι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων».