Σκακιστικό Πρωτάθλημα σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων διοργανώνει ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (31 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου).

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελεύθερη συμμετοχή, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011, στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) από τις 10.00 έως τις 14.00. Οι νικητές θα βραβευθούν από τον Δήμο Χανίων και τα ονόματά τους θα δημοσιευθούν στον τοπικό Τύπο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διάδοση ενός πνεύματος κοινωνικής στήριξης, μέσω του αθλητισμού.

Ο αθλητισμός, και ειδικά το σκάκι ως πνευματικό άθλημα, προάγει την κοινωνικοποίηση του ατόμου και συντελεί στην ψυχική και σωματική ισορροπία του, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των κοινωνικών αρετών, όπως η συνέπεια, η υπευθυνότητα, η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα του εν λόγω αθλήματος είναι ότι άρει τα γλωσσικά και κοινωνικά εμπόδια. Όπως είχαν πει μάλιστα τα παιδιά, που έλαβαν μέρος στη Σκακιστική Ολυμπιάδα της Δρέσδης το 2006, «Στο σκάκι, όλοι χαμογελάμε στην ίδια γλώσσα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 28210 55088 (6-9μμ.).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook