Έκκληση για νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ενότητα απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε όλα τα πολιτικά κόμματα και σε όλους τους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Αμέσως μετά την είσοδό του στο γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι "δίνουμε όλες αυτές τις μέρες, θα έλεγα όλη αυτή την περίοδο, μια πολύ μεγάλη μάχη, μια πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη να άρουμε το μεγάλο βάρος που έχει πέσει στον ελληνικό λαό, από το χρέος που παραλάβαμε".

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να υπενθυμίσει ότι υπεύθυνος για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση δεν είναι ο ίδιος αλλά οι προκάτοχοί του, ερμηνεία που ενισχύει τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση βαδίζει ήδη στο δρόμο για τις εκλογές -σενάριο που τροφοδοτήθηκε από τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η νέα συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

"Ακόμα περισσότερο", συνέχισε ο κ. Παπανδρέου "να επιμεριστούν αυτά τα βάρη και οι ευθύνες, ώστε να μπορεί να ανασάνει ο ελληνικός λαός και να προχωρήσουμε σε αυτή την προσπάθεια της αναγέννησης της χώρας μας, που είναι απαραίτητη και που δίνει ελπίδα και στην προοπτική και στην ανάπτυξη", επισημαίνοντας ότι "χρειάζεται μεγάλη νηφαλιότητα, αίσθημα ψυχραιμίας και ενότητας όλων των παραγόντων, όλων των κομμάτων".

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ρώτησε τον πρωθυπουργό πότε αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26ης Οκτωβρίου. "Σήμερα κύριε πρόεδρε", απάντησε ο κ. Παπανδρέου και εξήγησε ότι ζήτησε τη συνάντηση για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόοδο των συζητήσεων σε μια κρίσιμη στιγμή.

"Ελπίζουμε αύριο να καταλήξουμε σε αποφάσεις, αυτή είναι η βούληση των εταίρων μας αλλά και η δικιά μας, διότι κάθε λίγο και λιγάκι επανερχόμαστε όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό πρόβλημα, στην κρίση αυτή", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι επιθυμία του είναι "αύριο να μπορέσουμε να δώσουμε ένα τέλος, να γυρίσουμε σελίδα για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά ως Ευρώπη και ως χώρα".