Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας αναχώρησε το 6 Mελές Συνεργείο του δημόσιου βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC, με επικεφαλής τον παράγωγο Paddy Wivell, που πραγματοποίησε κινηματογραφικές λήψεις στα Χανιά σήμερα Τρίτη 25 /10, στα πλαίσια ντοκιμαντέρ του BBC.

Τα μέλη του Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου αφίχθηκαν σήμερα 7:45 το πρωί με το κρουαζιερόπλοιο Golden Iris και τα γυρίσματα πραγματοποιηθήκαν στα σημεία που επισκέπτονται οι επισκέπτες της κρουαζιέρας. Συγκεκριμένα λήψεις πραγματοποιηθήκαν σε χωριά του Αποκόρωνα, στο Ακρωτήρι στην παλιά Πόλη και το Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Το σενάριο

To σενάριο του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το βρετανικό Κανάλι ΒΒC 2, το Φεβρουάριο του 2012, «ακολουθεί» ένα μεσήλικο ζευγάρι, το οποίο έπειτα από 40 χρόνια έγγαμου βίου, αποφασίζει να πραγματοποιήσει διακοπές Κρουαζιέρας, στη Μεσόγειο.

Ξεκινώντας από την πόλη Χάιφα του Ισραήλ, ακολουθεί ένα ταξίδι αρκετών ημερών σε Ελληνικά νησιά και πόλεις όπως τα Χανιά, η Κέρκυρα η Σαντορίνη και το τέλος της Κρουαζιέρας είναι η πόλη της Βενετίας.

Μέσα από την περιήγηση αυτή οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε τόπου, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο μια πολύ καλή διαφήμιση για αυτόν.

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στο συνεργείο του BBC, πράγμα το οποίο σχολιάστηκε θετικά από τα μέλη του.

Στις δηλώσεις του ο παράγωγος του BBC, Paddy Wivell δήλωσε ενθουσιασμένος από τη Κρητική φιλοξενία καθώς και από τις μοναδικές ομορφιές των Χανίων .

H εντεταλμένη Σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Χανίων κ Μαρία Κοκκινάκη με αφορμή τα γυρίσματα του ΒΒC στο Δήμο Χανίων δήλωσε ότι « η προβολή του Δήμου μας, της παλιάς πόλης και του Μοναδικού Βενετσιάνικου λιμανιού της, είναι σημαντικά σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε. Ταυτόχρονα είναι μια ευκαιρία προβολής ολόκληρης της χώρας μας, στη βρετανική αγορά, που τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια τάση μείωσης των αφίξεων .

Εμείς ως Δήμος Χανίων, με στοχευμενες κινήσεις και δράσεις προσπαθούμε να διεισδύσουμε τόσο στη Βρετανική αγορά όσο και σε άλλες αναδυόμενες τουριστικές αγορές .

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Νοέμβριο θα προβληθεί από το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο το BBC, η εκπομπή που γυρίστηκε τον Ιούνιο πάλι στην πόλη μας , με το γνωστό σεφ lames Martin και αφορά τη Μεσογειακή διατροφή» .

 Καταλήγοντας η κα Κοκκινάκη τόνισε ότι «Όλες αυτές οι δράσεις πιστεύουμε ότι συμβάλλουν στην ανάδειξη της χώρας μας, του Νησιού μας, της πόλης μας, ως σημαντικών τουριστικών προορισμών»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook