Αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο νόμος είναι οι Δικηγόροι των Χανίων μετά και την χθεσινή εξέλιξη, όπου το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε θετικά για την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Δημήτρης Ποντικάκης,

\”σε έκτακτο συμβούλιο χθες το βράδυ, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε και την παραίτησή μας, την στέλνουμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου του Νομού, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 27Φεβρουαρίου, αφού αποσύραμε όλοι τις υποψηφιότητές μας, ενώ παράλληλα απόψε στις 21:00 το βράδυ συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση με πρόταση να κατέλθουμε σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά μας.

Έχουμε ζητήσει να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο τιμής, ενώ ζητάμε επίσης την συμπαράσταση όλων των Φορέων και όλων των Χανιωτών, καθώς το θέμα δεν είναι συντεχνιακό, αλλά πολιτικό.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι Μαθηματικά βέβαιο ότι σε δυο χρόνια το Εφετείο Χανίων δεν θα υπάρχει, καθώς αποφασίστηκε να μοιραστούν οι δεκατρείς Εφέτες στα δυο Εφετεία της Κρήτης.\”

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Απόλλων Καλογερόπουλος, μιλώντας στο Flashnews.gr υποστήριξε πως:

Σαφώς οι Δικηγόροι του Ηρακλείου, είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, αφού ένα χρόνιο αίτημά μας, ικανοποιήθηκε, καθώς θα έχουμε πλέον Δικαιοσύνη κατά τον πιο εύσχημο τρόπο. Από την άλλη θα πρέπει να πώ ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κλείσει το Εφετείο των Χανίων αφού Εφετεία με πολύ λιγότερες υποθέσεις από ότι των Χανίων, λειτουργούν κανονικά.

Επίσης, θα πρέπει να πω, ότι οι δικηγόροι του Ηρακλείου θα είμαστε αρρωγοί και αλλυλέγγυοι σε οποιοδήποτε αίτημα διεκδίκησης του Νομού Χανίων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook