Στη Βουλή φέρνει το θέμα της αναστολής λειτουργίας του κολυμβητηρίου Χανίων ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο με την οποία ζητεί «να συνεχίσει να επιχορηγείται το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσω του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων για την κάλυψη των αναγκών του».

Στην επίκαιρη ερώτησή του ο Χανιώτης βουλευτής τονίζει ότι «ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων είναι ένας ιστορικός αθλητικός σύλλογος με 80 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας και προσφοράς», χαρακτηρίζοντας τη συνέχιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου «καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Δαμιανάκης αναφέρει ακόμη ότι ο ΝΟΧ «από το 1984 είχε παραχωρήσει τη χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών του στη ΓΓΑ, η οποία ανέλαβε την υποχρέωση να καλύπτει τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων. Αναγνωρίζοντας, όμως, τις οικονομικές δυσχέρειες της χώρας, στη διάρκεια του τελευταίου έτους ο ΝΟΧ κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του, να συμβάλει στην κάλυψη μέρους των δαπανών. Δυστυχώς, ο όμιλος αδυνατεί να συνεχίσει να επωμίζεται αυτό το δυσβάστακτο βάρος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook