Αντέδρασε η Αθήνα σήμερα με κέρδη που έφθασαν έως 1,20% εν μέσω ενός θολωμένου τοπίου στην Ευρώπη, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις ούτε για το ελληνικό χρέος, ούτε για την κρίση χρέους της Ευρώπης.

Η ελληνική αγορά ξεκίνησε με μια μικρή πτωτική κίνηση, για να ακολουθήσουν στην συνέχεια κέρδη τα οποία ξεπέρασαν και το 3,4%. Όταν, όμως, η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι διαφωνεί με την ΕΕ και την οδηγία αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ σε Ιταλία-Ισπανία, τότε οι μετοχές άρχισαν να πέφτουν τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αθήνα. Πτώση σημείωσε και το ευρώ έναντι του δολαρίου

Μ\’ άλλα λόγια, η Μέρκελ ενδιαφέρεται μόνο για την ισοτιμία που της επιτρέπει να κάνει εξαγωγές… Παραμονές της μεγαλύτερης κρίσης και η Μέρκελ ενδιαφέρεται μόνο για τις εξαγωγές…

Τελικώς, στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,20%, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση στις 756,05 μονάδες.

Στα 1,66 ευρώ η μετοχή της Εθνικής κέρδισε 3,75%. Άνοδος 5,27% για την Coca – Cola, 4,74% για το Ταχυδρομικό ( κέρδιζε έως και 9% ). Άνοδος 6,61% για την Alpha Bank στο 1 ευρώ και 5,40% για την Eurobank. Αμετάβλητη η Τράπεζα Κύπρου. Πτώση 1,09% για την Marfin Popular και 1,49% για την MIG.

Kέρδη 0,98% για την ΜΟΗ, 2,82% για την Jumbo, 2,66% για την Μυτιληναίος. Κέρδη 3,31% για την Folli- Follie. Κέρδη 2,05% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Στα 43,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook