Χωρίς μεταφορά θα μείνουν από την προσεχή Δευτέρα οι μαθητές σε όλη την Κρήτη λόγω της διακοπής των δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης. Το ελεγκτικό συνέδριο καθυστερεί την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και η τράπεζα (ALPHA) αρνείται να προκαταβάλει στο ΚΤΕΛ μέρος των χρημάτων αν δεν έχει στα χέρια της τη σύμβαση υπογεγραμμένη.

Όπως εξηγεί στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Μανώλης Χαχλιούτης τα έξοδα του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών είναι τεράστια χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Τράπεζα εφόσον δεν έχει ακόμα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.
«Έχουμε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, ενώ υπάρχει νόμος για την παράταση της σύμβασης μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2011, εντούτοις το ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε να γίνει εκ νέου προσυμβατικός έλεγχος. Η τράπεζα, όπως είναι φυσικό, αρνείται να μας προκαταβάλει τα αντίστοιχα ποσά της αν δεν της καταθέσουμε τη σύμβαση υπογεγραμμένη».

Ο κ. Χαχλιούτης τονίζει πως τα έξοδα μόνο για την πληρωμή πετρελαίου για την μετακίνηση των μαθητών αγγίζουν τις 350.000 ευρώ το μήνα, ενώ ήδη υπάρχουν και χρωστούμενα για το μεταφορικό έργο που έχει εκτελεστεί από την αρχή του χρόνου.

«Φτάνουμε σε πραγματική απόγνωση, δεν έχουμε χρήματα για να βάλουμε πετρέλαιο στα αυτοκίνητα και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι από Δευτέρα να σταματήσουμε τη μεταφορά των μαθητών. Ήδη λόγω της οικονομικής μας κατάστασης έχουμε περικόψει δρομολόγια από την ενδοχώρα και όλη αυτή η κατάσταση αποβαίνει εις βάρος του επιβατικού κοινού και των πολιτών», επισημαίνει ο κ. Χαχλιούτης

Με δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτική Κρήτης κ Καψανάκης σημείωσε ότι αν δεν υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση που αφορά την περίοδο από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος του 2011, τότε από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν ίσως και από την ερχόμενη Δευτέρα τη μεταφορά των μαθητών.

Εν τω μεταξύ, επίσης με δήλωση του στο Flashnews.gr o Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης κ Θ. Καρούντζος τόνισε την ερχομένη Τετάρτη θα καλέσει σε σύσκεψη της δημάρχους του νησιού αλλά και τις διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ προκειμένου να γίνει συζήτηση για την επόμενη σύμβαση που θα αφορά τη μεταφορά των μαθητών το έτος 2012.

Σε ότι αφορά τη σύμβαση που ήδη τρέχει δηλαδή του Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Καρούντζος σημείωσε ότι θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών.


Flashnews.gr