Νεροποντές έπληξαν στην βορειοδυτική Ιταλία, την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πέντε άτομα είναι μέχρι αυτή την στιγμή στην λίστα των αγνοουμένων.

Η περιφέρεια της πόλης Λα Σπέτσια σε πολλά της σημεία είναι αποκλεισμένη, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους και εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της πολιτικής προστασίας, ενδέχεται, δυο από τους αγνοούμενους να παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων, μέχρι την θάλασσα με τα αυτοκίνητά τους.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμος του Μπροργκέτο Βάρα κόπηκε κυριολεκτικά στα δυο λόγων της πλημμύρας και της υπερχείλισης ποταμού. Οι πυροσβέστες, μετά από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να σώσουν από το όχημά του, απεγκλωβίζοντάς τον, έναν πενηντάχρονο οδηγό νταλίκας, στον αυτοκινητόδρομο Α12. Η κατάστασή του, όμως, θεωρείται σοβαρή.

Από το πρωί της Τετάρτης στις οκτώ, τοπική ώρα, το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας, αναμένεται να επεκταθεί στην Ρώμη, όπου ήδη την περασμένη Πέμπτη, μια έντονη βροχόπτωση «παρέλυσε» την πόλη και προκάλεσε έναν νεκρό. Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να λάβουν όλα τα πρέποντα μέτρα για να αποφευχθεί μια δραματική επανάληψη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook