Κυρίως συννεφιασμένος θα είναι σήμερα ο καιρός, με λίγες ασθενείς βροχές στην ανατολική και νότια χώρα. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι επιμένουν στο Αιγαίο στα 6-7 μποφόρ και τοπικά τα 8. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα ανατολικά.

Συγκεκριμένα στην Αττική ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με πιθανότητα μερικών ασθενών βροχών. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη οι νεφώσεις από το μεσημέρι σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5 και ανατολικά στα 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο οι πρωϊνές νεφώσεις θα πυκνώσουν το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι χαμηλότερη κατά 2-3 βαθμούς. Στο νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια, ο καιρός χαρακτηρίζεται από νεφώσεις στα νότια, ενώ στα βόρεια υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιασμένες οι Κυκλάδες και η Κρήτη, με πιθανότητα σύντομων βροχών μικρής έντασης στα βόρεια.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι γενικά καλός ο καιρός, αλλά τα μποφόρ τοπικά θα αγγίξουν τα 8.

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σήμερα, ενημερωθείτε από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για τα δρομολόγια και τσεκάρετε τον καιρό στις θάλασσες στο deltiokairou.gr.