Με τελείως διαφορετικά συναισθήματα περιμένουν οι πολιτικοί και ειδικά τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τις φετινές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η αγωνία για το πώς θα εκφραστούν οι αντιδράσεις των πολιτών είναι έκδηλη , ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα καταβάλλει προσπάθεια έτσι ώστε να φανεί η αντίθεση, η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία για τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, αλλά σε επίπεδα που δεν θα προκαλέσουν άσχημες καταστάσεις.

Έτσι, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισε να προτείνει σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν τους μαθητές στην παρέλαση, να συμμετάσχουν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια , σε ένδειξη πένθους για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παιδεία.

Από την πλευρά τους οι μαθητές , αξιοποιώντας τα προσφιλή τους ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά το Facebook, διακινούν ανα την Ελλάδα την εξής πρόταση :

Περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, αντί να στρέψουν το κεφάλι τους προς αυτούς, όπως γίνεται πάντα, να το στρέψουν από την άλλη πλευρά, είτε να σταματήσουν για λίγα δευτερόλεπτα και να τους γυρίσουν την πλάτη.

Πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η ανάρτηση πανό απο διάφορους φορείς, αλλά η αγωνία όλων είναι να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις μεμονωμένων πολιτών.

Στο μεταξύ η Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Οπλιτών Νομού Ηρακλείου, αποφάσισε φέτος να απέχει από τις εκδηλώσεις και από την παρέλαση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στο προσκλητήριο εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δηλώνουμε αποχή. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στις τυπικές υποκριτικές τελετές της 28ης Οκτωβρίου.Εμείς που προσφέραμε το αίμα και την αρτιμέλειά μας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, όταν και όποτε χρειάστηκε, δε γιορτάζουμε σήμερα. Πενθούμε. Πενθούμε για το ξεπούλημα της πατρίδας, για την ταπείνωση των Ελλήνων, για τη νέα κατοχή των Ευρωπαίων τοκογλύφων, για τις χαμένες θυσίες αυτών που έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, για το μικρό ανάστημα αυτών που τη χάρισαν σε πολλούς κατακτητές, για την άλωση της Ελλάδας από \”Έλληνες\”»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook