Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, τοποθέτησε χρονικά την πληρωμή της προκαταβολής του 50% των επιδοτήσεων στους αγρότες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ.Σκανδαλίδης, είπε πως  οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να είναι έτοιμες οι καταστάσεις για την πληρωμή των αγροτών, ωστόσο, λόγοι που έχουν σχέση με τις δημοσιονομικές εξελίξεις στη χώρα και κυρίως με τη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΤΕbank.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και εφ’ όσον οι διαδικασίες στο συμβούλιο κορυφής της Τετάρτης εξελιχθούν ομαλά, θα είναι δυνατή η πληρωμή των ενισχύσεων στους αγρότες το πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου.

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός ανέφερε ότι τον Νοέμβριο θα κατατεθούν τα νομοσχέδια για τα φυτοφάρμακα και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ενώ σε δέκα ημέρες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον νέο Οργανισμό Δήμητρα. Επισήμανε ωστόσο ότι την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί και η νέα διοίκηση του οργανισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook