Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Τυνησία ανάμεσα στο κόμμα Ενάχντα, που προηγείται σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα των εκλογών της 23ης Οκτωβρίου, και τα άλλα κόμματα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος Ετακατόλ.

«Αρχισαν οι διαπραγματεύσεις με όλους τους πολιτικούς εταίρους και θα συνεχιστούν εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Μουστάφα Μπεν Τζαφάαρ και πρόσθεσε ότι είναι «έτοιμος να αναλάβει τις μεγαλύτερες ευθύνες αν υπάρξει ομοφωνία».

Ο Μπεν Τζαφάαρ τόνισε σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Le Soir ότι θα είναι υποψήφιος για την προσωρινή προεδρία της χώρας.

Ο διάλογος ανάμεσα στα κόμματα «είναι ανοικτός, κανείς δεν εξαιρείται», υπογράμμισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Νουρεντίν Μπχίρι, ηγέτης του Ενάχντα επιβεβαίωσε πως «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης ενότητας από την οποία δεν αποκλείεται η συμμετοχή κανενός».

«Ο διάλογος προχωρά και θα συνεχιστεί για να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατόν σε ομοφωνία», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα του «είναι έτοιμο να κάνει παραχωρήσεις για να οικοδομήσει την Τυνησία του αύριο».

Το Ετακατόλ και το Κογκρέσο για την Δημοκρατία μάχονται για τη δεύτερη θέση στην εθνοσυνέλευση που αποτελείται από 217 μέλη και θα ορίσει τον νέο προσωρινό πρόεδρο της χώρας, ο οποίος θα σχηματίσει μεταβατική κυβέρνηση ως τις γενικές εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook