Αγωγή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Τέξας κατέθεσε η αμερικανίδα φωτογράφος που εργαζόταν για το γνωστό δίκτυο φωτογραφιών Flickr που ανήκει στη Υahoo, Shanti Deva Corpi.

Σύμφωνα με τη μήνυση με δύο συγκεκριμένες εφαρμογές του iPhone (UGTH και Photoinspire), γίνονταν συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών που είχε τραβήξει η ίδια, χωρίς να γίνεται ειδική αναφορά ότι ανήκουν στο δίκτυο Flickr. Έτσι κατέθεσε αγωγή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Τέξας που αφορούν συνολικά ογδόντα παραβιάσεις των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των φωτογραφιών.

«Η UGTH είναι βασικά ένα εγχειρίδιο χρήσης του προγράμματος λήψης φωτογραφιών Hipstamatic. Ωστόσο, η πραγματική λειτουργία του είναι να προσαρμόζει και να αναδημοσιεύει φωτογραφίες που φέρουν μνεία δημιουργού, ανανεώνοντας την οθόνη προβολής του χρήστη σε σταθερή βάση με νέες φωτογραφίες»ανέφερε η φωτογράφος.

«Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το Photoinspire, το οποίο αναζητά σε διάφορες πηγές του διαδικτύου τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες και τις προβάλλει χωρίς μνεία του δημιουργού. Μάλιστα, η παραβίαση εδώ είναι εντονότερη σε σχέση με την πρώτη εφαρμογή, διότι δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να αναρτήσουν τις φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook ή το Twitter», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook