Αεροπορικό υπερθέαμα ετοιμάζει η ΠΑ η ΑΣ και το ΠΝ για τα 100 χρόνια του Αεροπορικού Όπλου στην Ελλάδα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 6η Νοεμβρίου στην ΑΒ Τανάγρας με συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και από τους τρεις Κλάδους των ΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αεροπορικές επιδείξεις:

Αεροπορική επίδειξη δύο ελικοπτέρων AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού.

Image

Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους T-6Α Texan II της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Ρίψη αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Image

Επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης-Combat Search & Rescue (CSAR) με τη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών F-16 Blk 52+ Adv. της 335 Μοίρας και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.

Image

Επίδειξη επιχείρησης Αεροδιακομιδής ασθενούς-Medical Evacuation (MEDEVAC) από ελικόπτερο AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.

Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας «Ζευς» μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+ της ΠΑ.
Επίδειξη επιχείρησης Αεροπυρόσβεσης από δύο αεροσκάφη CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης.

Image

Χαμηλή διέλευση μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Phantom II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Corsair και RF-4E Phantom II.

Επιπρόσθετα θα υπάρχει και στατική έκθεση όπου θα εκτίθενται αεροσκάφη και ελικόπτερα όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και οπλικά συστήματα, μέσα και υλικά της Πολεμικής Αεροπορίας.

Image

Πληροφορικά για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις αεροπορικές επιδείξεις, και αναμένεται να είναι πολλές χιλιάδες, οι πύλες της 114ΠΜ θα ανοίξουν στις 9 το πρωί, ενώ η πτήσεις των αεροσκαφών θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα στις 11. Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιείται από την πύλη Σχηματαρίου.

Image

(defencenet.gr)