Μια τελείως διαφορετική εικόνα, για το τραγικό περιστατικό που συνέβει το Σάββατο 15/10 στα Τσικαλαριά Χανίων , δίνει η οικογένεια του 42χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν 53χρονο, ο οποίος κατά λάθος τραυμάτισε πολύ σοβαρά και τον 17χρονο γιό του.

Σε επιστολή προς τα Μέσα Ενημέρωσης του δικηγόρου της οικογένειας του νεκρού, κ. Γιώργου Περράκη, αφήνονται σαφείς αιχμές για την ενημέρωση που υπήρξε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, σε ότι αφορά στο αν ο 42χρονος κρατούσε ξύλινη ράβδο και εάν επιτέθηκε στην διάρκεια του λεκτικού διαπληκτισμού με τον 53χρονο.

Επίσης, σε αντίθεση με τα όσα είχε πει ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου 53χρονου, από την πλευρά της οικογένειας του νεκρού τονίζεται πως ο κατηγορούμενος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 42χρονο και σίγουρα όχι «εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

Η επιστολή της οικογένειας του θύματος

\"\"

\”Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε την παρουσίαση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του θέματος της στυγερής δολοφονίας του συγγενή μας Εμμανουήλ Παπαδουλάκη. Η έκπληξη μας εστιάζεται εις το γεγονός ότι υπήρξε μια απίστευτη και ακατανόητη στάση από την πλευρά της αστυνομίας και ορισμένων μέσων ενημέρωσης να προβληθούν άκριτα οι ισχυρισμοί του στυγερού δολοφόνου χωρίς προσπάθεια διερεύνησης της πραγματικής αλήθειας.

Όμως σε κάθε τραγική υπόθεση υπάρχει η αλήθεια των γεγονότων. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν κόλαφο για το δράστη. Και η αλήθεια είναι ότι ο δράστης χωρίς να δεχθεί την οποιαδήποτε επίθεση από το θύμα το οποίο ήτο πραγματικά άοπλο του επιτέθη με πιστόλι και το πυροβόλησε αρχικά από μικρή απόσταση και αφού αστόχησε εν συνεχεία το καταδίωξε πυροβολώντας συνεχώς εναντίον του μέχρι να το τραυματίσει θανάσιμα. Μάλιστα ο τελευταίας πυροβολισμός ήταν εξ’ επαφής (χαριστική βολή).

Από την μονομερή δημοσιογραφική σας ερεύνα διέφυγαν τα εξής πραγματικά γεγονότα:

Πρώτον: Το θύμα ήταν άοπλο. Ούτε πυροβόλο όπλο έφερε μαζί του ούτε ποιμενική ράβδο. Το θύμα εκτός από λεκτική αντιπαράθεση με τον δράστη ουδεμία επίθεση πραγματοποίησε προς αυτόν. Οι ισχυρισμοί του δράστη περί άμυνας αποτελούν κακότεχνα υπερασπιστικά σοφίσματα προκειμένου να διαστρέψει την αλήθεια.

Δεύτερον: Ο δράστης ως προελέχθη αδίστακτα πυροβόλησε κατ’ επανάληψιν το θύμα καταδιώκοντας αυτό που επιχειρούσε πανικόβλητο να καλυφθεί εις την όμορη οικία. Ο τελευταίος πυροβολισμός ήταν εξ’ επαφής!! Όλες οι κινήσεις του δράστη μέχρι την εν ψυχρώ εκτέλεση εξ’ επαφής του ήδη τραυματισμένου θύματος αλλά και μετά μαρτυρούν ήρεμη σκέψη, μεθοδικότητα και καθαρό μυαλό το οποίο κυριαρχείται από απίστευτη βαρβαρότητα απέναντι σε ένα άοπλο θύμα.

Τρίτον: Ο δράστης δεν μπορεί να επικαλείται ως αιτία βρασμού ψυχικής ορμής το σοβαρό τραυματισμό του γιού του ο οποίος προκλήθηκε από υπαιτιότητα του καθ’ όν χρόνο πυροβολούσε το θύμα για να το σκοτώσει, διότι η απόφαση να σκοτώσει το θύμα ελήφθη από αυτόν πριν τον τραυματισμό του γιού του και βέβαια ενόψει των ανωτέρω σε ήρεμη ψυχική κατάσταση!!

Τέταρτο: Προκαλεί κατάπληξη και μεγάλα ερωτηματικά η ακατανόητη και ακατάληπτη στάση της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων να ‘’υιοθετήσει’’ τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του δολοφόνου με την από 16-10-2011 υποβλητική αναφορά της προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Χανίων.
Αλήθεια από πού προέκυψε κατά την Αστυνομία η ‘’παρούσα και άμεση επίθεση’’ του θύματος προς τον δράστη; Από ποια μαρτυρική κατάθεση; Από ποιο στοιχείο; Επειδή το ισχυρίζεται ο δράστης;
Από πότε η Αστυνομία η οποία είναι επιφορτισμένη κατά Νόμο να διερευνά τα στοιχεία του εγκλήματος ασκεί καθήκοντα με τα οποία είναι επιφορτισμένη κατά τον Νόμο και το Σύνταγμα η Δικαιοσύνη;
Μήπως επιχειρείται προσπάθεια παραπλάνησης της τακτικής ανακρίσεως και γενικά της Δικαιοσύνης; Αυτό βέβαια δεν θα περάσει.
Πιστεύομε ότι θα αποκατασταθεί το άνω βαρύτατο ολίσθημα από την πλευρά της αστυνομίας με την αναγκαία διευκρίνιση ότι η άνω αναφορά περί ‘’άμεσης και παρούσας επιθέσεως από το θύμα’’ στηρίζεται εις τους ισχυρισμούς του δράστη. Εάν αυτό δεν γίνει δημιουργείται σοβαρό θέμα δια το οποίο επιφυλασσόμεθα.

Πέμπτο: Με ομόφωνη απόφαση του κ. Εισαγγελέως και της κ. Ανακριτού διετάχθη η προφυλάκιση του δολοφόνου διότι κρίθηκε σύμφωνα με το εκδοθέν υπ’ αριθ. 67/2011 ένταλμα επικίνδυνος να διαπράξει νέα ομοειδή εγκλήματα και ότι δεν αρκεί η επιβολή εις βάρος του περιοριστικών όρων. Και επί του προκειμένου παραποιήθηκε δια ευνόητους λόγους η αλήθεια αφού επιχειρήθηκε από ορισμένα μέσα να αποδοθεί η προφυλάκιση του δράστη όχι εις την επικινδυνότητα του όπως προκύπτει από τη στυγερή δολοφονία που διέπραξε αλλά δήθεν εις την ένστασιν και εχθρότητα των δύο οικογενειών!!! Αλήθεια ποιοι είναι οι έγκυροι κύκλοι τους οποίους επικαλέσθηκαν ως πηγή ενημέρωσης ορισμένα μέσα; Μήπως θεωρούν έγκυρες πληροφορίες αυτές που προέρχονται από την υπεράσπισιν του κατηγορουμένου;

Κοι σεβασμός προς την αλήθεια και εις την μνήμη ενός αδικοχαμένου οικογενειάρχη.

Χανιά, 24-10-2011
Για την οικογένεια ΠΑΠΑΔΟΥΛΑΚΗ
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook