Την φυσική τους μορφή την συναντάμε στα φρούτα, τα λαχανικά, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια και τα δημητριακά. Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται και σε μεγάλη γκάμα λειτουργικών τροφίμων.

Ο ρόλος τους είναι να εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερόλη που λαμβάνουμε κατά το γεύμα μας, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω της πεπτικής οδού.

Έτσι, η κατανάλωση τους θεωρείτε ένα ισχυρό όπλο για την μείωση της χοληστερόλης του αίματος και τελικά την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα