Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην κατοικία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Μόντρεαλ η πρώτη συνάντηση των μελών του παραρτήματος Μοντρεάλ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Πρόκειται για το πρώτο παράρτημα του Ιδρύματος στο εξωτερικό και έχει ως σκοπό την ευρύτερη προβολή του έργου του Ιδρύματος και του Ελευθερίου Βενιζέλου μέσω διαλέξεων, εκθέσεων, εκδόσεων και άλλων δραστηριοτήτων.

Το Παράρτημα τελεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» που εδρεύει στα Χανιά της Κρήτης και λειτουργεί σε άμεση με αυτό συνεργασία.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της επισκέψεως Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος στο Μοντρεάλ τον Απρίλιο του 2009, καθώς και προϊόν της επιθυμίας ομάδας συμπαροίκων και του Συλλόγου Κρητών του Μόντρεαλ που έχουν αναλάβει το εγχείρημα.

Κατά τη συνάντηση της 11ης Οκτωβρίου υπεγράφη η Ιδρυτική Διακήρυξη του Παραρτήματος, μεταξύ άλλων, από τον Γενικό Πρόξενο κ. Θάνο Καφόπουλο, τον Προέδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ κ. Βασίλειο Μπαλαμπάνο (σσ: η έδρα του Παραρτήματος θα φιλοξενείται στην Κοινότητα), τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Νικόλαο Παγώνη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Μοντρεάλ κ. Εμμανουήλ Ρεβελάκη, τους πρώην Προέδρους Καθηγητή Αντώνιο Ροδολάκη Αναστάσιο Ξυπολιτάκη . Εμμανουήλ Καλιοντζάκη ,και Τάσο Βαμιανάκη , τον Πρόεδρο ΑΧΕΠΑ Μόντρεαλ κ. Ιωάννη Μπουγά, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κογκρέσου Κεμπέκ κ. Ζήση Φωτόπουλο καθώς και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μοντρεάλ και γνωστό Ελληνιστή -φιλέλληνα κο Jacques Bouchard.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook