Το...δάχτυλο προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς κουνάει για ακόμα μια φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Αφορμή, αυτή τη φορά έδωσαν οι πολλές επαναλήψεις εκπομπών και σήριαλ, οι οποίες συνεχίζονται και μετά τη θερινή περίοδο. Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε σε έκδοση Υπόδειξης προς τις  τηλεοπτικές επιχειρήσεις, στις οποίες επισημαίνει ότι αποτελεί υποχρέωσή τους, βάσει νόμου, η παραγωγή νέου προγράμματος.

Τα κανάλια, προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος, αφού τα διαφημιστικά τους έσοδα γίνονται ολοένα και λιγότερα, προβάλουν αρκετές ώρες της ημέρας επαναλήψεις, κάτι που όπως φαίνεται θα πρέπει-υποχρεωτικά-  να αλλάξει, σύμφωνα με το Ε.Σ.Ρ.

"Παρα πέντε", "Παιδική χαρά", "Πολυκατοικία", "Κωνσταντίνου και Ελένης", "50-50", "Ευτυχισμένοι μαζί", "Ζωή της άλλης", "Της Ελλάδος τα παιδιά" είναι μερικές από τις σειρές που ΜΕΓΚΑ και ΑΝΤ1 επιλέγουν να προβάλλουν σε επανάληψη διάφορες ώρες της ημέρας, ενώ πάρα πολλές επαναλήψεις χρησιμοποιεί στο πρόγραμμά του και το ΑΛΤΕΡ, με αποκορύφωμα τις εκπομπές του Μάρκου Σεφερλή.