Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, υποστηρικτές του καθεστώτος και αντιπολιτευόμενοι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στην Υεμένη σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Σαναά και στην Τάιζ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται μια γυναίκα και ένα μωρό. Αυτοί σκοτώθηκαν όταν τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβάρδισαν το σπίτι τους στην Τάιζ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σύμφωνα με ιατρική πηγή.

Τουλάχιστον 7 υποστηρικτές του ηγέτη φυλής Σάντεκ αλ Άχμαρ, ο οποίος έχει συσπειρωθεί με την αντιπολίτευση, σκοτώθηκαν σε μάχες στην αλ Χασάμπα, συνοικία στο βόρειο τμήμα της Σαναά, όπου διαμένει και ο ίδιος, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε εξάλλου το θάνατο 9 στρατιωτών στις μάχες στην αλ Χασάμπα με τις δυνάμεις του στρατηγού που έχει ταχθεί με τους αντιπολιτευόμενους Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ, διοικητή της 1ης μεραρχίας τεθωρακισμένων.

Εξάλλου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Παλαιά Πόλη της Σαναά, που έχει χαρακτηριστεί Παγκόσμια Κληρονομιά από την UNESCO, από βομβαρδισμούς, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, σε παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός που υπέγραψαν η κυβέρνηση και ο Μόχσεν.

Οι κάτοικοι της πόλης είπαν ότι άκουσαν πυρά στην πόλη, για τα οποία οι αντιπολιτευόμενες ομάδες επιρρίπτουν την ευθύνη στις δυνάμεις ασφαλείας που είναι πιστές στον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ενώ η κυβέρνηση στις δυνάμεις του στρατηγού Μόχσεν.

Η Παλαιά Πόλη της Σαναά είχε μέχρι στιγμής γλιτώσει από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και αυτές των αντιπολιτευόμενων, οι οποίοι ζητούν το τέλος της διακυβέρνησης της χώρας από τον Σάλεχ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook