Στο 10%, από 1% που ήταν πριν από δύο χρόνια, διαμορφώθηκε, στο τέλος του 2010, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύνολο των πιστώσεων, που έλαβαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ρουμανίας, δήλωσε ο διοικητής της Εθνικής (κεντρικής) Τράπεζας της Ρουμανίας, Μούγκουρ Ισαρέσκου, στη διάρκεια εργασιών συνεδρίου, με θέμα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο κ. Ισαρέσκου σημείωσε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερο περιθώριο διόρθωσης ενδεχόμενων οικονομικών λαθών, σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που, συνήθως, οδηγούνται σε πτώχευση.

Την τελευταία διετία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Ρουμανία \”είδαν\” το σκληρό \”πρόσωπο\” της οικονομικής κρίσης, καθώς μειώθηκε η ζήτηση, αυξήθηκαν οι δυσκολίες στη χρηματοδότηση και επιπλέον, δεν υπήρξε κανένα κίνητρο ή μέτρο που θα μπορούσε να τις βοηθήσει να ανακάμψουν.

\”Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ‘υπέφεραν’ περισσότερο σε σχέση με άλλα ‘κομμάτια’ της πραγματικής οικονομίας από την παγκόσμια (οικονομική) κρίση\”, τόνισε ο κ. Ισαρέσκου.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook