Η γνωστή ομάδα hackers με την επωνυμία Anonymous έχει εξαγγείλει μια σειρά επιθέσεων για τις 5 Νοεμβρίου. Αρχικά είχε μπει στο στόχαστρο μόνο το Facebook, το \”κατηγορητήριο\” όμως έχει διευρυνθεί τις τελευταίες ημέρες και περιλαμβάνει τράπεζες και ΜΜΕ.

Η στοχοποίηση του Facebook γίνεται για τον γνωστό λόγο: τα προσωπικά δεδομένα και την πρόσβαση που φέρονται να έχουν σε αυτά οι μυστικές υπηρεσίες. Παράλληλα, οι Anonymous είναι έτοιμοι να τα βάλουν με τις τράπεζες υπό το πρίσμα των οικονομικών εξελίξεων, ενώ στη λίστα των \”ενόχων\” μπαίνει και το Fox News, το οποίο οι Anonymous κατηγορούν για \”συντηρητική και δεξιά προπαγάνδα\”.

Μας χωρίζουν μόλις 10 μέρες από το μπαράζ επιθέσεων που αναμένεται να εξαπολύσουν οι Anonymous και μένει να δούμε αν τα χτυπήματά τους θα είναι πετυχημένα. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι Anonymous συνήθως πραγματοποιούν αυτό που υπόσχονται, ωστόσο δε μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, διότι δε μπορεί να γνωρίζει κανείς πόσοι τελικά θα συμμετάσχουν σε αυτές τις δράσεις.

(pcmag)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook