Ο make up artist Μάνος Καβαθάς μας δίνει οδηγίες για να απλώσουμε σκιές και μολύβια με επαγγελματικό τρόπο.

Περάστε με μαύρο μολύβι το εσωτερικό του ματιού στο κάτω βλέφαρο, από την εσωτερική γωνία μέχρι το τέλος του βλέφαρου. Στο τελείωμα τράβηξε το μαύρο χρώμα να «γράψει» έξω από το μάτι διαγράφοντας ανοδική πορεία και «σβήστε» το μαλακά στο τελείωμα του. Τονίστε την εσωτερική γωνία έτσι ώστε το χρώμα να γράψει και στο εσωτερικό του κάτω βλέφαρου και στην εσωτερική του άνω.

\"http://2.bp.blogspot.com/_B6J6nGs6VwA/TS9dsKaYsDI/AAAAAAAAyTM/uWA3cBi4sfU/s1600/smokey%2Beye_full.jpeg\"

Τip1: Αν επιθυμείτε πιο έντονο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό eyeliner για το εσωτερικό των ματιών.
Τip 2:
Αν τα μάτια σας δακρύζουν και το χρώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας κι έτσι χάνεται και μουντζουρώνει το σημείο που έχετε χρησιμοποιήσει concealer τότε, δοκιμάστε πάνω από το μολύβι ή το eyeliner να ταμπονάρετε με λεπτό πινελάκι ελαφρά την ιδία απόχρωση σκιάς. Αυτό θα δώσει και ένταση και μεγαλύτερη διάρκεια στη συγκεκριμένη τεχνική. 

Περάστε με φαρδύ πινέλο τη σκιά (compact ή κρεμώδη μεταλλική) από το κινητό βλέφαρο του ματιού (τύπου smokey) και διαβαθμίστε το χρώμα πάνω από την πτυχή του με κατεύθυνση προς το οστό. Προσοχή, διατηρείστε πάντα απόσταση μεταξύ του σβησίματος της σκιάς και του φρυδιού. Η απόσταση αυτή πρέπει να παραμένει φωτεινή! Στο κάτω βλέφαρο κάντε συνδυασμούς σε αποχρώσεις των σκιών όπως τιρκουάζ με γκρι ανοιχτό και περάστε με την άκρη ενός πλακέ πινέλου σε όλο το μήκος του κάτω βλέφαρου.

Τip1: Για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν αμυγδαλωτά, μπορείτε να «κατεβάσετε» τη γραμμή της σκιάς παχαίνοντας την ελαφρώς στο συγκεκριμένο σημείο.
Τip 2:
Στο τελείωμα της smokey eye τεχνικής, αν θέλετε να πετύχετε πιο «γατίσιο» βλέμμα θα σας συνιστούσα η σκιά να κάνει γωνία. Δηλαδή smokey eye με τελείωμα γωνίας.

(jenny.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook