Αναφορικά με τη μη επιλογή του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο Υφυπουργός και Βουλευτής Ρεθύμνου Μανώλης Όθωνας δήλωσε τα εξής:

«Κατανοώ ότι είναι για όλους μας δύσκολο να εμπεδώσουμε την αντίληψη ότι στην Ελλάδα το Κράτος προσπαθεί επιτέλους να λειτουργήσει με κανόνες και διαφάνεια, στα οποία η κάθε δημόσια διαδικασία πρέπει να υπακούει.

Στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά από φέτος, αλλά και στο μέλλον, τα Πειραματικά Πρότυπα Σχολεία δεν ορίζονται με μόνο με Υπουργική Απόφαση, αλλά αξιολογούνται επιπλέον από Ανεξάρτητη Επιτροπή προκειμένου να πληρούν κριτήρια και προϋποθέσεις, ούτως ώστε να λειτουργήσουν πραγματικά ως Πειραματικά Πρότυπα Σχολεία και όχι μόνο κατ\’όνομα.

Σε όσους σπεύδουν από κεκτημένη ταχύτητα να ανακαλύπτουν συνωμοσίες ή να προσωποποιούν ευθύνες, συνιστώ να είναι πιο προσεκτικοί. Παρακολουθώ το θέμα εδώ και μήνες με σοβαρότητα και συνεχή επαφή με το Υπουργείο Παιδείας, όπως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν και ελπίζω να αναγνωρίζουν.

Τις επόμενες ημέρες σε συνάντησή μου με το Σύλλογο Διδασκόντων Πειραματικού Λυκείου και με αναλυτική δημόσια τοποθέτησή μου θα υπάρξει τεκμηριωμένη ενημέρωση και για ό,τι προηγήθηκε και για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook