Λαβράκι φαίνεται ότι έπιασαν το πρωί της Τετάρτης οι Αστυνομικοί του Τμήματος Αρκαλοχωρίου κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου.

Ειδικότερα συνέλαβαν έναν 43χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος, όπως αποδείχτηκε αργότερα, έκλεβε κατά συρροή καλώδια χαλκού, διάφορα μηχανήματα από εργοτάξια ενώ τελευταία έβαλε στο μάτι και μια... γεννήτρια πετρελαίουΗ δράση του 43χρονου αποκαλύφτηκε όταν σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε 1 γεννήτρια πετρελαίου καθώς και ένα τσουβάλι εντός του οποίου υπήρχε ποσότητα καλωδίων χαλκού βάρους σαράντα τεσσάρων (44) κιλών, την κατοχή των οποίων δε μπόρεσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ανωτέρω 43χρονος δραστηριοποιούμενος στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών - Αστερουσίων από τον Ιούνιο του 2011 έως και 05-10-2011, είχε διαπράξει συνολικά 6 κλοπές και συγκεκριμένα προέβαινε στην κατ΄ εξακολούθηση κοπή και αφαίρεση καλωδίων χαλκού από εργοτάξια, γεωτρήσεις και μηχανήματα άντλησης υδάτων ιδιοκτησίας ανωτέρω Δήμων με σκοπό την πώληση αυτών σε εταιρείες εμπορίας παλαιών σιδήρων.

Ο 43χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων αυτόφωρου.