Θα μπορούσε να είναι το άδοξο τέλος μιας ανολοκλήρωτης καριέρας. Μετά το σκάνδαλο με την καμαριέρα του Sofitel και την περιπέτεια με τις αμερικανικές διωκτικές και δικαστικές αρχές οι τίτλοι τέλους της παρουσίας του Ντομινίκ Στρος Καν στις ΗΠΑ ως επικεφαλής του ΔΝΤ γράφονται με ένα πωλητήριο.

Η κτηματομεσιτική εταιρεία Washington Fine Properties έχει πλέον αναρτήσει αγγελία πώλησης της πολυτελούς κατοικίας που στέγαζε μέχρι πριν από λίγους μήνες το ζεύγος Στρος Καν και Αν Σενκλερ.

Η βίλα στο Τζορτζτάουν όπου διέμενε ο Στρος Καν από το 2007 διατίθεται έναντι 5,2 εκατ. δολαρίων (3,7 εκατ. ευρώ) πλήρως επιπλωμένη και σε άριστη κατάσταση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την αγγελία. Πρόκειται για ένα δίπατο οίκημα 262 τετρ. μέτρων, με εξωτερική επένδυση από τούβλο, σε οικόπεδο εμβαδού 668 τετρ. μέτρων με εξωτερική πισίνα και κήπο.

Η σχετική αγγελία περιγράφει με λεπτομέρεις τις ανέσεις που θα απολάμβαναν οι νέοι ιδιοκτήτες της βίλας. Μεταξύ άλλων τρία πολυτελή, επενδεδυμένα με μαύρο μάρμαρο μπάνια, τζακούζι και δύο τζάκια. Αυτό όμως που θα εκτιμούσε ο τελευταίος ένοικος της οικίας, ο οποίος φημίζεται για τις ακριβές γαστρονομικές του επιλογές, είναι αναμφίβολα οι δύο κάβες κρασιών.