Στις 26 Οκτωβρίου 2011 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε η αποτίμηση και αξιολόγηση της άσκησης « Τσουνάμι μετά από ένα ισχυρό σεισμό στη Μεσόγειο» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Η αξιολόγηση έγινε από μέλη και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και από παρατηρητές της Εθνικής αποστολής από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Από την αξιολόγηση, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Χανίων,  βγήκαν πολύ θετικά στοιχεία και ήταν ιδιαίτερα θετικά για την ανταπόκρισή των Χανίων σε αυτήν την άσκηση.

Επισημαίνεται ότι η άσκηση αυτή έγινε με την συμμετοχή Εθνικών αλλά και ξένων δυνάμεων είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας αφού η έκταση και πολυπλοκότητά της ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό, πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αποδίδει συγχαρητήρια σε όλους σε όσους ενεπλάκησαν σε αυτήν την διαδικασία και πιο συγκεκριμένα:

Στους διοργανωτές της άσκησης, στους συμμετέχοντες στο Συντονιστικό όργανο που συγκλήθηκε στην Π.Ε. Χανίων, στους συμμετέχοντες στα πεδία δράσης από τις υπηρεσίες (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, Ε.Κ.Α.Β, Ναύσταθμος Κρήτης, 5η Μεραρχία Κρητών, 115 Πτέρυγα Μάχης, Δημοτική Αστυνομία Δ.Χανίων και τεχνικές υπηρεσίες, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Σαμαρείτες, κ.α.), ραδιοερασιτέχνες και εθελοντές ηθοποιοί, και πολλοί άλλοι που βοήθησαν σε αυτό το έργο.

Μέλημά μας είναι η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα που μας αφορούν όλους, θέματα πολιτικής προστασίας και έχουν να κάνουν με την προστασία, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook