Τρεις δότες οργάνων έδωσαν ζωή σε 15 ασθενείς, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, σε 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου ο Ε.Ο.Μ. ενημερώθηκε, σχεδόν ταυτόχρονα, για την πιστοποίηση του θανάτου και τη συναίνεση των συγγενών μίας 26χρονης κοπέλας από τη Μ.Ε.Θ. του Βενιζελείου Νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης και μίας 53χρονης επίσης γυναίκας από τη Μ.Ε.Θ. του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και από τον Συντονιστή της ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, για μια 29χρονη γυναίκα, που κατέληξε και οι συγγενείς της συναίνεσαν στη δωρεά των οργάνων της προς μεταμόσχευση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν τα χειρουργεία της λήψης, στο Βενιζέλειο της Κρήτης από την ομάδα της κλινικής μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης η λήψη πραγματοποιήθηκε από την κλινική μεταμοσχεύσεων που εδρεύει στο ίδιο νοσοκομείο.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις τους κατάλληλους λήπτες. Η δωρεά από την 29χρονη δότρια του Λαϊκού Νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί αργότερα την Πέμπτη, προκειμένου η μοναδική κλινική μεταμοσχεύσεων ήπατος της χώρας, του Ιπποκρατείου της Θεσσαλονίκης, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις διαδοχικές μεταμοσχεύσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook