Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗ.ΣΥ κ. Λ. Αυγενάκης, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι".

Ο κ. Αυγενάκης αφού επισημαίνει τη σπουδαιότητα του προγράμματος για την κοινωνία, ζητά διευκρίνιση για το εάν τελικά κλείσουν οριστικά στο τέλος του έτους οι Δομές "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Κοινωνική Μέριμνα" καθώς και τί θα κάνει σε τέτοια περίπτωση με τους χιλιάδες εργαζομένους αλλά και ωφελούμενους από το πρόγραμμα.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σήμερα καταρρέει μια ακόμα πολύ σημαντική δομή, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που αποτελεί ίσως την πιο δημοφιλή υπηρεσία που παρέχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υποστηρίζει περίπου 110.000 χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Κατόπιν επανειλημμένων κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων όλη την προηγούμενη περίοδο για την εξασφάλιση της συνέχισης του Προγράμματος, οι Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» πήραν παράταση ως τις 31/12/2011.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει το κλείσιμο των δομών στα τέλη του χρόνου, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμΕΑ χωρίς τη σημαντική υπηρεσία υποστήριξης και χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση να αναθεωρήσουν άμεσα τη θέση τους και με κοινωνική ευαισθησία να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα» να συνεχίσουν από 1/1/2012 να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη των υποστηρικτικών κατ’ οίκον υπηρεσιών».

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός

1. Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση να λάβουν ξεκάθαρη θέση για το εάν τελικά κλείνουν οι Δομές "Βοήθεια στο Σπίτι" και "Κοινωνική Μέριμνα" στις 31/12/2011

2. Έχετε εξετάσει τί θα γίνει με τους χιλιάδες εργαζομένους στις δομές αυτές, αλλά και με τους χιλιάδες ωφελούμενους;