Ελπίδες στους διασώστες να συνεχίσουν τη μάχη που δίνουν στην πόλη \’Ερτζις έδωσε το πρωί της Πέμπτης η ανάσυρση ενός 19χρονου φοιτητή ο οποίος κατάφερε να επιζήσει κάτω από συντρίμμια ενός τετραώροφου κτιρίου, 91 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην ανατολική Τουρκία.

Σε πολλά σημεία της πόλης, οι έρευνες για επιζώντες συνεχίζονται ακόμα, ωστόσο, οι περισσότερες ομάδες διάσωσης έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειές τους, καθώς όσο οι ώρες και τα λεπτά περνούν, όλο και λιγότεροι αγνοούμενοι ανασύρονται  ζωντανοί. Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, ανέσυραν από τα ερείπια νεκρή μια μητέρα και το μωρό της.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών, οι νεκροί έφτασαν τους 523 από 481 που ήταν την Τετάρτη και οι τραυματίες τους 1.650. Επίσης 185 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί.


Χιλιάδες είναι και οι οικογένειες στην επαρχία Βαν που έχουν μείνει άστεγες έπειτα από τον σεισμό των  7,2 Ρίχτερ. Στην πόλη Έκρις, η κατάσταση είναι απελπιστική με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν πολλές ώρες σε τεράστιες ουρές για μια σκηνή, ενώ προβλήματα προκάλεσε και η ξαφνική μπόρα που ξέσπασε τη νύχτα.

«Όλοι είναι άρρωστοι και βρεγμένοι. Περιμένουμε στην ουρά για σκηνές εδώ και τέσσερις ημέρες και ακόμα τίποτα. Κάθε φορά που πλησιάζει η σειρά μας λένε ότι οι σκηνές έχουν τελειώσει», είπε στο Reuters η 38χρονη Fetih Zengin η οποία έχει μένει άστεγη έπειτα από τον σεισμό.

Οι σεισμόπαθείς κατηγορούν την Τουρκική κυβέρνηση για ολιγωρία και για διακρίσεις, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πληγέντων είναι Κούρδοι.



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook