Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση της 28χρονης Γερµανίδας Φέι-Μαρί Μάγερ, ομάδα ατόμων έχει καταλάβει από τις τρεις το μεσημέρι το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας.

Η Φέι Μάγιερ συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι καταληψίες της ΕΣΗΕΑ ζητούν την άμεση απελευθέρωσή της, όπως και όλων των πολιτικών κρατουμένων, που -όπως αναφέρουν- «κατηγορούνται για συμμετοχή στη συνωμοσία των «Πυρήνων της Φωτιάς»».

Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα καταγγέλλουν το ρόλο των ΜΜΕ, ενώ καταφέρονται ονομαστικά και σε δημοσιογράφους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η περίπτωση της 28χρονης Γερµανίδας Φέι-Μαρί Μάγερ είχε από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης συσχετιστεί, μέσω της μητέρας της με την ένοπλη οργάνωση RAF. Τότε στο στόχαστρο για ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις και φήμες είχε στοχοποιηθεί και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος.

Η ομάδα που έχει καταλάβει το κτίριο της ΕΣΗΕΑ ασκεί έντονη κριτική στο δικαστικό σύστημα και στη λειτουργία του αστυνομικού, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα κινήματα «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές και όλες τις «δυναμικές κινήσεις ανυπακοής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook