Το πρώτο εστιατόριο «Παλαιολιθικής κουζίνας» στην Ευρώπη μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει πλέον το Βερολίνο, η πόλη που επίσης καυχιέται ότι αγαπά περισσότερο από κάθε άλλη πρωτεύουσα τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Το «Sauvage» έχει για λογότυπο έναν άνθρωπο των σπηλαίων και περιγράφεται ως εστιατόριο που χρησιμοποιεί αυστηρά και μόνο βιολογικά προϊόντα, ενώ άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του εκεί που παλιότερα στεγαζόταν ένας οίκος ανοχής, στην «ταλαιπωρημένη», αλλά ολοένα ανερχόμενη συνοικία του Νόικελν, που τυγχάνει να είναι και προπύργιο του κόμματος των Πρασίνων.

Προσφέρει πιάτα που απολάμβαναν οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή, απογυμνωμένα, από επεξεργασμένα προϊόντα και σύγχρονες πρώτες ύλες. Εν ολίγοις, εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αντιθέτως τα ζυμαρικά, η ζάχαρη, το ψωμί, το ρύζι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα απαγορεύονται δια ροπάλου.

\"http://www.spiegel.de/images/image-253703-galleryV9-roxp.jpg\"
Ο ιδιοκτήτης, Μπόρις Λάιτε Πόκο, ετοιμάζει ένα γεύμα

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μπόρις Λάιτε Πόκο επιμένει ότι η υιοθέτηση παλαιολιθικής διατροφής προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας, βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της ερωτικής επιθυμίας. «Πολλοί πιστεύουν ότι η παλαιολιθική διατροφή είναι άλλη μια μόδα της εποχής, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Η τάση είναι πιθανότατα πιο ισχυρή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υιοθετείται από ανθρώπους που έχουν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες γρήγορου φαγητού και έχουν βιώσει και γενιές και γενιές γεμάτες σχετικές ασθένειες.», λέει.

\"http://www.spiegel.de/images/image-253704-galleryV9-tmie.jpg\"

Σύμφωνα με μελέτες, ο παλαιολιθικός άνθρωπος δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες κρέατος, αλλά περιλάμβανε στη διατροφή του μια μεγάλη ποικιλία από φυτά και μούρα, τα οποία πιθανότατα λειτουργούσαν ως συμπλήρωμα για τα πλούσια σε πρωτεΐνες όσπρια. Έτσι και το «Sauvage» δεν σερβίρει πολλά πιάτα με κρέας. Το μενού του περιλαμβάνει σαλάτες με ελιές, κάπαρη και κουκουνάρι και καπνιστό σολομό με ντρέσινγκ από βότανα. Ο σεφ του μαγειρεύει με φοινικέλαιο ή λάδι καρύδας που έχουν υποστεί επεξεργασία και σπιτικό γκι (είδος βουτύρου).

\"http://www.spiegel.de/images/image-253705-galleryV9-izsg.jpg\"

(φωτογραφίες:spiegel.de)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook