Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, απηύθυνε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα. Μαρία Σκραφνάκη, σχετικά με την αργοπορία στη λειτουργία του φράγματος Φανερωμένης στη Μεσαρά.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Παρά την κατασκευή του φράγματος Φανερωμένης εδώ και 6.5 χρόνια, σήμερα το φράγμα παραμένει πρακτικά αναξιοποίητο, αφού ο αγωγός και τα δίκτυα διανομής, μέσω των οποίων θα αρδεύονται συνολικά 42.000 στρέμματα, δεν είναι ακόμα έτοιμα.
Συγκεκριμένα, παρά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού και των δικτύων διανομής του νερού, δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα το επιμέρους θέμα της σύνδεσης του φράγματος με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Επειδή, εκπληρώθηκαν οι απαιτήσεις της ΔΕΗ για προπληρωμή της πριν την εκτέλεση των εργασιών σύνδεσης των δικτύων του φράγματος με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Επειδή, η σημασία της λειτουργίας του φράγματος Φανερωμένης στην περιοχή της Μεσαράς, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη λειψυδρία και τις υπερεξαντλημένες γεωτρήσεις, είναι μεγάλη.

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1. Ποιές πρωτοβουλίες θα ληφθούν, ώστε να επισπευτούν οι εργασίες από τη ΔΕΗ ώστε το φράγμα Φανερωμένης να καταστεί αξιοποιήσιμο;
2. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του φράγματος Φανερωμένης;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook