Στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο νεοκλασικό κτήριο της πινακοθήκης των Ιωαννιττών παρουσιάζονται τα έργα του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου. Η έκθεση αυτή που προβλήθηκε κατά την τρέχουσα περίοδο στο Ηράκλειο περιλαμβάνει εξαιρετικά αξιόλογες καλλιτεχνικές δημιουργίες στο σχέδιο, στην χαρακτική και την ξυλογραφία, στη ζωγραφική, την γλυπτική, τις εγκαταστάσεις, στα ανάγλυφα σε πηλό και σε μέταλλο καθώς και δείγματα στην στυλιζαρισμένη και ιδιόρρυθμη ζωγραφική των κόμικς.

Τα έργα αυτά ταιριασμένα και ταξινομημένα με χρονολογική περίπου σειρά, αποδίδουν στον επισκέπτη-θεατή ένα ενιαίο σύνολο πραγματικά αξιοθαύμαστο που δύσκολα βρίσκει κανείς συγκεντρωμένο και προερχόμενο από μία ξεχωριστή γεωγραφική ενότητα όπως το νησί μας, η Κρήτη.
Η διοργάνωση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο πινακοθηκών και σκοπό έχει να παρουσιάσει την αξιοσημείωτη δραστηριότητα και τον πλούτο του έργου των Ελλήνων δημιουργών καθώς και τις τάσεις και τα ρεύματα που ακολουθούν στην καλλιτεχνική πορεία τους, τις εμπειρίες και εν τέλει την ποιότητα και την ρωμαλεότητα που εκφράζουν.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες:
Αποστολάκης Μ.- Αριστόδημος- Βαιλάκης Χ.- Βερυκάκη Ο.- Βιδάκης Θ.- Βισκαδουράκης Ν.- Βλάσσης Α.- Γεωργιάδης Γ.-Γιαλυτάκη Ου.- Γρατσέας Β.- Γρηγοριάδη Μ.-Carnemola A.-Duchenco N.- Δολαψάκης Κ.- Δουκουμετζάκης Μ. – Καλογεράκης Στ. – Καλούτσης Β.- Κανακάκης Λ.-Καρίπογλου Κ.-Κατσαβέλη Μ.- Κουνάλης Γ.- Κουνάλης Κ.- Κουνελάκης Ν.- Κούτσερα Αι.- Κριτσωτάκη Αρ.- Λασιθιωτάκης Γ.-Μανουσάκης Γ.-Μαρίνος Ν.-

Μιγάδης Γ.- Μουδατσάκης Κ.- Μποβιάτσου Λ.- Μόσχος Ν.- Ξενάκη Μ.- Παπαδοπεράκη Α.- Παπαδοπεράκης Θ.- Παρμακέλης Γ.- Περακης Κ. – Πλεύρη Π.- Σαριδάκης Μ.- Στεφανάκης Γ. – Τζάνης Δ.- Φανουράκης Θ.- Φιοράκη Μ.- Φωτάκης Ν.- Χριστάκη Κ.

Με την ευκαιρία αυτή από τον ιδρυτή του μουσείου κ. Κ. Σχιζάκη εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι γιατί μετά από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο πολιτιστικό δυναμικό του τόπου κατορθώσαμε και επιτύχaμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κύριο στόχο μας, δηλαδή την προβολή των Κρητών καλλιτεχνών ομαδικά και συνολικά έξω από την περιφέρεια δράσεως μας. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα λοιπόν τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη έκθεση, ως σταθμός, για τη μετέπειτα εξέλιξη της πορείας μας, πορεία που έχουμε επιλέξει και η οποία στηρίζεται στην επιμονή, τη μελέτη και το όραμα. Είμαι δε προσωπικά ευτυχής που η έκθεση αυτή πηγαίνει στα Γιάννενα και γενικότερα στην Ήπειρο, περιοχή που έχει επίσης πανάξιους καλλιτέχνες και πρωτοπόρους καθώς και Πανεπιστημιακή σχολή όπου διδάσκονται και καλλιεργούνται οι καλές τέχνες γεγονός που οπωσδήποτε συμβάλει στην εν γένει καλλιέργεια της χώρας μας.»

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει για δύο μήνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook