Σοβαρά προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα επικαλείται ο 46χρονος αρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πατέρας δύο παιδιών, που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης για ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Άγιο Δημήτριο.

Ο αστυνομικός οδηγήθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή για απολογία τη Δευτέρα. Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αρχιφύλακα και διέταξε σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο αρχιφύλακας, σύμφωνα με την αστυνομία, μετέβη ως πελάτης, στο πρακτορείο «ΠΡΟΠΟ» και με την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου αφαίρεσε 180 ευρώ, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με την κουκούλα του μπουφάν του.

Κατά τη διαφυγή του καταδιώχθηκε αρχικά από το σύζυγο της ιδιοκτήτριας και στη συνέχεια από έναν ειδικό φρουρό και μία γυναίκα αστυφύλακα, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών, που ανέλαβε την προανάκριση.

Σε έρευνα στο σπίτι του αρχιφύλακα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 δισκία TAVOR. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, λόγω των προβλημάτων του παρακολουθούνταν τον τελευταίο καιρό από ψυχίατρο, κάτι για το οποίο δεν είχε ενημερώσει την υπηρεσία του.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook