Με καλό καιρό εορτάζεται σήμερα Παρασκευή, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός το τριήμερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα σήμερα, Παρασκευή:

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά του νομού ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν που τοπικά θα είναι αυξημένες ιδιαίτερα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά και την Εύβοια, όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα δυτικά πρόσκαιρα πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο και την Κυριακή
στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα για ασθενή βροχή στην κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Κυριακή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook