«Φτάσαμε να κουρεύουμε τσάμπα, δεν έχει πια ο κόσμος»

Για το «κούρεμα» του προϋπολογισμού των Ηρακλειωτών μιλά στο Flashnews.gr ο παλαιότερος κουρέας του Ηρακλείου. Ο κ. Δημήτρης Βιδάκης λέει ότι οι συζητήσεις στο μαγαζί του έχουν ανάψει τώρα που η λέξη «κούρεμα» είναι στο ημερήσιο λεξιλόγιο των Ελλήνων.

«Δουλεύω πάνω από 40 χρόνια και βλέπω πρώτη φορά τέτοια κατάσταση. Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση. Ακόμα και στη δική μας δουλειά που η πελατεία είναι μάλλον σταθερή, υπάρχει μεγάλη πτώση. Περνάει κόσμος απ’ έξω και ρωτάει πόσο πάει. Το 10ευρω του φαίνεται πολύ. Λένε ευχαριστώ και φεύγουν. Θα έρθει πιο αραιά ή θα βρει άλλους τρόπους για να κουρευτεί, ίσως και μόνος του», λέει ο κ. Δημήτρης.

«Κάνω δύο με τρία κουρέματα δωρεάν κάθε μέρα. Είναι πελάτες που πραγματικά δεν έχουν πια να με πληρώσουν. Κάποτε μου δίνανε πενηντάρικα και κατοστάρικα για να χαλάσω και τώρα ψάχνουν από ψιλά, ευρώ ευρώ και πενηντάλεπτα να συμπληρώσουν το δεκάευρο. Ποτέ δεν έχω δει τέτοια κατάσταση» συμπληρώνει.

Σε κάποια γωνιά του μαγαζιού του, βρίσκεται η φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά από τα φοιτητικά τους χρόνια. «Την έβαλα εκεί για να βλέπει ο κόσμος από πού μπορεί να ξεκινήσεις και πόσο χάλια μπορείς να τα κάνεις» μας λέει ο κ. Δημήτρης και συμπληρώνει: «εξάλλου είμαστε και συνάδελφοι κατά μια έννοια πια, κι αυτοί βάλθηκαν να κουρέψουν για τα καλά το λαό μας…»

Όση ώρα συζητάμε στο κουρείο του κ. Βιδάκη μπαίνουν άνθρωποι μεγάλης κυρίως ηλικίας. Όλοι έχουν να πουν από ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, από τις δυσκολίες που περνάνε. Η μισή ώρα που θα κάτσουν στην καρέκλα είναι κάτι σαν ψυχοθεραπεία. «Μια μικρή βουλή στήνεται εδώ μέσα κάθε μέρα» μας λέει ο ιδιοκτήτης. Και τα προβλήματα εδώ είναι πραγματικά, της καθημερινής ζωής, όχι σαν αυτά που συζητάνε οι τριακόσιοι…

Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook