Την «ελπίδα» του ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στον αντιπρόεδρο, Ομάρ Σουλεϊμάν, εξέφρασε ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου, μιλώντας στο BBC.

Πρόκειται για τον Χοσάν Μπαντράουι, γενικό γραμματέα του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), ο οποίος εκτίμησε ότι πολύ σύντομα, ίσως και εντός της ημέρας, ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα απευθυνθεί στο λαό.

Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, \’Αχμεντ Σαφίκ, υποστήριξε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ διατηρεί την εξουσία και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση που να αλλάζει αυτήν την κατάσταση.
\”Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από τον πρόεδρο. Όλα είναι φυσιολογικά. Όλα είναι ακόμη στα χέρια του προέδρου\”, είπε ο Σαφίκ στο αιγυπτιακό κανάλι Nile TV.

Είναι η 17η ημέρα των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και οι πληροφορίες θέλουν επίσης τοn στρατό της χώρας να προβαίνει, εντός της ημέρας, σε μια «ανακοίνωση», με την οποία θα «απαντά» στα αιτήματα των διαδηλωτών.

Όπως μεταδόθηκε από δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο, το ανώτατο συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε συνάντηση, χωρίς να δώσει ωστόσο καμιά άλλη λεπτομέρεια.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Αχμέντ Σαφίκ, δήλωσε στο αραβικό δίκτυο του BBC ότι το σενάριο της παραίτησης Μουμπάρακ έχει συζητηθεί.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook