Σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με την κατάληψη του υποκαταστήματος των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, προσανατολίζονται οι συνταξιούχοι του νομού διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε γιατρούς αλλά και για τα τεράστια προβλήματα που όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζουν καθημερινά με το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω του πλαφόν.

Όπως αναφέρουν η εφαρμογή του πλαφόν και ο περιορισμός του αριθμού των ραντεβού καθιστά σχεδόν αδύνατη την εξυπηρέτηση τους, αφού αυτό λήγει από τις πρώτες ημέρες του μήνα με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν γιατρό που να τους εξετάσει ή να συνταγογραφήσει τα φάρμακά τους.

Φανερά αγανακτισμένοι οι συνταξιούχοι στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και στην οποία συμμετείχαν οι ενώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου και ο σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που όπως υποστηρίζουν το επόμενο δεκαήμερο τόσο ο δήμαρχος Ρεθύμνου όσο και ο διευθυντής του ΙΚΑ δεν δώσουν λύσεις στα προβλήματα τους .

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν: «Σε κοινή συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε ομόφωνα να γίνει άμεσα συνάντηση με το διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ και με το δήμαρχο Ρεθύμνης. Εφόσον δεν δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε ΙΚΑ και ΚΑΠΗ, θα προβούμε σε κινητοποιήσεις με τη συνδρομή των εργαζομένων, στις 11-11-2011 στο υποκατάστημα των ιατρείων ΙΚΑ. Όλοι μαζί ενωμένοι για την επίλυση των πλαφόν και στελέχωση ιατρικού προσωπικού σε ΙΚΑ και ΚΑΠΗ που μας ταλαιπωρούν αφάνταστα».

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι εκτός από την επίλυση του ζητήματος του πλαφόν διεκδικούν την πρόσληψη γιατρών στα τέσσερα ΚΑΠΗ προκειμένου να εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους: «Αποφασίσαμε να κάνουμε κινητοποιήσεις στις 11 Νοεμβρίου με καταλήψεις σε καταστήματα του ΙΚΑ, εάν σε περίπτωση στο ραντεβού που θα έχουμε με το δήμαρχο και το διευθυντή του ΙΚΑ δεν λυθούν τα προβλήματά μας. Ταλαιπωρούμαστε πάρα πολύ με τα πλαφόν και δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουμε. Ο κ. Τσουπάκης είχε δεσμευτεί ενώπιον μας ότι θα λύσει το πρόβλημα του πλαφόν, το οποίο συνεχίζεται και ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Πώς είναι δυνατόν τα ΚΑΠΗ σε Χανιά και Ηράκλειο να έχουν γιατρό και στο Ρέθυμνο τα τέσσερα από τα πέντε ΚΑΠΗ να μην έχουν γιατρούς» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Λευτέρης Κοτσαρίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ του Ρεθύμνου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων του δημοσίου Κωνσταντίνος Ηλιάκης ανέφερε: «Δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρόν τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι μας στο ΙΚΑ, ωστόσο με το νέο φορέα, τον ΕΟΠΥ στον οποίο θα ενταχθούμε θα έρθουμε και εμείς αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση.  Για αυτό και συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους που αγωνίζονται για να διαμαρτυρηθούμε για τις ελλείψεις γιατρών, για το πρόβλημα που υπάρχει με το πλαφόν και τα προβλήματα που έχουν τα ΚΑΠΗ».

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ για τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν και πολύ φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσουμε και εμείς στο μέλλον» είπε ο Παντελής Καραδάκης, εκπρόσωπος συνδέσμου αποστράτων.

 

rethnea.gr