Μετά τις δύο προηγούμενες τοποθετήσεις του που καλούσαν τεχνική ηγεσία και παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα , το μήνυμα του προέδρου του Εργοτέλη Απόστολου Παπουτσάκη εν όψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ενωτικό.

Ο ισχυρός άνδρας της κρητικής ομάδας είναι φανερό ότι μέσα από το μήνυμα του προσπαθεί να ρίξει τους τόνους ώστε ο Εργοτέλης ενωμένος σε όλα τα επίπεδα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο Απόστολος Παπουτσάκης κάνει λόγο για καταστάσεις και ανθρώπους που πήγαν να διχάσουν την ομάδα μετά τις κακές εμφανίσεις χωρίς όμως να κατονομάζει πρόσωπα και καταστάσεις αλλά να τονίζει ότι: «ο Εργοτέλης ήταν είναι και θα είναι μια γροθιά τόσο ισχυρή, που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τη διασπάσει!»

Αναλυτικά η δήλωση του Απόστολου Παπουτσάκη στο επίσημο σαϊτ της κρητικής ομάδας :

«Η ισοπεδωτική λογική είναι ίδιον του Έλληνα. Και από αυτή δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο. Ο καθένας, βέβαια, μπορεί να εκφράζει την άποψή του και να έχει λόγο στην ποδοσφαιρική κουβέντα. Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο απευθύνεται σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Αυτό το σημείο, όμως, απέχει πολύ από την ισοπέδωση των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα. Ο Εργοτέλης, ως δημοκρατικό και προοδευτικό σωματείο από τη φύση του, πρεσβεύει την ελεύθερη έκφραση. Αλλά επειδή πολλοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να διχάσουν, ένα έχω να πω: ο Εργοτέλης ήταν είναι και θα είναι μια γροθιά τόσο ισχυρή, που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τη διασπάσει! Όλοι εμείς στον Εργοτέλη, διοίκηση, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει το παιχνίδι του εις βάρος μας και εις βάρος των στόχων και των ονείρων μας. Ο στόχος και η πρόκληση είναι μπροστά και μας περιμένουν. Και όλοι μας οφείλουμε να πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στην πραγματοποίησή τους. Μια νέα ανοδική πορεία ξεκινά την Κυριακή από το Παγκρήτιο Στάδιο. Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι μόνο η αρχή. Όλοι μαζί θα πάμε ψηλά!»