Τελευταία ενημέρωση: 9:21

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το διεθνές σοσιαλιστικό συνέδριο στην περιοχή \”Βαθύ\” στον Αγιο Νικόλαο με εκατοντάδες διαδηλωτές να  έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο που γίνεται η σύνοδος της .

Παρόν ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της σοσιαλιστικής, Γ.Παπανδρέου ο οποίος έφτασε όπως αναμετάδοσε το radiolasithi, λίγο μετά τις 15.00 στο χώρο της συνόδου.

Πολίτες απο ολόκληρο το Νομό Λασιθίου και την υπόλοιπη Κρήτη έχουν συγκεντρωθεί λίγα μέτρα μακριά απο το ξενοδοχείο \”φρούριο\”, έχουν αναρτήσει πανό και διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική.

\"\"


Eπεισόδια κοντά στο ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου

Όπως δημοσιεύει το anatolh.com, τριακόσια και πλέον άτομα συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην είσοδο της διασταύρωσης προς το ξενοδοχείο όπου ξεκίνησε το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη συνδικαλιστικών φορέων όπως του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου των εργαζομένων, του νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ Λασιθίου, των δασκάλων και άλλων ενώθηκαν με μια πορεία που έφτασε στον χώρο από την Ιεράπετρα, και αυτή τη στιγμή παραμένουν στο σημείο..

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Άνδρες των δυνάμεων της Αστυνομίας έχουν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από το κτίριο. Τις δυνάμεις της Αστυνομίας της Κρήτης έχουν ενισχύσει τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν αποσταλεί από την Αθήνα ειδικά γι\’ αυτό το σκοπό.

Τα συνθήματα που φώναζουν οι συγκεντρωμένοι είναι ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ζητούσαν την προσφυγή στις κάλπες και αποδοκίμαζαν την παρουσία όλων των επισήμων που βρισκόταν στο συνέδριο.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση καθώς μερίδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοίο ενώ ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.

Η αστυνομία έχει απωθήσει τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χώρο που γίνεται η Σύνοδος.

Μήνυμα για τα επεισόδια στις παρελάσεις

Σαφέστατο μήνυμα κατά του αυταρχισμού με αφορμή τα σημερινά επεισόδια απηύθυνε το απόγευμα από τον \’Αγιο Νικόλαο, Λασιθίου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καλωσορίζοντας τους συνέδρους στη διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου με αφορμή τα όσα σημειωθήκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις τόνισε το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους , διακόπτοντας παρελάσεις».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε αυτούς, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

Το πρόγραμμα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα προεδρεύσει στις εργασίες της Επιτροπής που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο στη 1.00 μ.μ.

Η συζήτηση στην Επιτροπή θα επικεντρωθεί στις παρακάτω θεματικές:

1. Προκλήσεις και ευκαιρίες από τη μετάβαση στη δημοκρατία: οι εναλλακτικές προοπτικές.

2. Τα κινήματα για την αλλαγή: διαμορφώνοντας κοινές προσεγγίσεις και στόχους.

3. Ενδυναμώνοντας τους νέους πρωταγωνιστές και μεταρρυθμίζοντας παλιούς θεσμούς.

4. Τι ρόλο μπορεί να έχει η σοσιαλδημοκρατία. Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της περιοχής και διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα δράσης.
Στο περιθώριο της συνάντησης της Επιτροπής διοργανώνεται συνάντηση ακτιβιστών-bloggers από διάφορες χώρες του Αραβικού κόσμου που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στην «Αραβική Άνοιξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook