Επιστολή -Υπόμνημα , προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστηκότητας , κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη, έστειλε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μια ημέρα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του flashnews.gr για τις "καυτές" τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στη Κρήτη, ζητώντας από τον Υπουργό, την στήριξη των καταναλωτών της Κρήτης.

Μεταξύ των άλλων η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Το νησί της Κρήτης, φημίζεται παγκοσμίως, για την ποιότητα των προϊόντων του ,αλλά και για την ουσιαστική και σημαντική συμβολή της Κρήτης, στην Εθνική Οικονομία. Ως καταναλωτές όμως ,υποφέρουμε από την ακρίβεια,των προϊόντων που προμηθευόμαστε από την ενδοχώρα.
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και στην επικρατούσα και απλησίαστη τιμή σήμερα και στους τέσσερις Νομούς της , που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασε την τιμή του 1 Ευρώ, με αποτέλεσμα η Κρήτη, να κατέχει τις αντίστοιχες τέσσερις από τις δέκα πρώτες θέσεις, των ακριβοτέρων Νομών της Χώρας.
Έτσι, ενώ την περασμένη Παρασκευή, που ξεκίνησε η πώληση πετρελαίου θέρμανσης , καθότι υπήρξε η γνωστή καθυστέρηση, η ανώτερη τιμή στην Κρήτη, ήταν στο 0,975 ευρώ το λίτρο, σήμερα έφτασε και στο 1,050 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών οι τιμές στους Νομούς της Κρήτης έχουν:

(4) Νομός Ρεθύμνου: Μέσος όρος 0,979 ευρώ (από 0,955 - 1,000)

(5) Νομός Χανίων : Μέσος όρος 0,973 ευρώ (από 0,963 – 1,000)

(8) Νομός Ηρακλείου : Μέσος όρος 0,967 ευρώ (από 0,950 – 1,030)

(9) Νομός Λασιθίου : Μέσος όρος 0,967 ευρώ (από 0,918 – 1,050)

Σήμερα ο πανελλαδικός μέσος όρος πώλησης πετρελαίου θέρμανσης ήταν 0,945 ευρώ το λίτρο, ενώ ο μέσος όρος στα πρατήρια της Αθήνας ήταν 0,929 ευρώ.

Οι χαμηλότερες τιμές δηλώθηκαν στο Νομό Πέλλης (0,917) και οι ακριβότερες στο Νομό Κερκύρας (0,992).

Με δεδομένο, την διαφοροποίηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στις άλλες περιοχές της Ελλάδος, αλλά και την υπάρχουσα οικονομική δυσκολία που βρίσκονται σήμερα τα Ελληνικά νοικοκυριά και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά της Κρήτης, με όλες τις επιπτώσεις από την γενικότερη οικονομική ύφεση, παρακαλούμε όπως πάρετε τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την στήριξη και την προστασία των καταναλωτών.

Των καταναλωτών που σκέφτονται να απέχουν από την αγορά ,λόγω της ακρίβειας του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και της δικής τους ανέχειας και φτώχειας.-