Είναι καιροί αυτοί για να φεύγει χρήμα από τη χώρα; Όχι, βέβαια! Αλλά αυτό δεν το γνώριζαν δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Τουρκίας, που επιχείρησαν να περάσουν από το Τελωνείο στις Καστανιές Έβρου έχοντας μαζί τους έναν μικρό… θησαυρό!

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι που έκαναν τον τυπικό έλεγχο στους δύο επιχειρηματίες, ανακάλυψαν ότι μετέφεραν ούτε λίγο ούτε πολύ… 70.000 δολάρια! Όμως, δεν το είχαν δηλώσει, με αποτέλεσμα τα χρήματα να παρακρατηθούν και να κατασχεθεί άμεσα το 25 %, το οποίο θα αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο!

Μάταια διαμαρτύρονταν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα Βαλκάνια στον τομέα της σοκολάτας ότι τα χρήματα προέρχονταν από τις εμπορικές δραστηριότητές τους στη Βουλγαρία! «Dura lex, sed lex», απαντούσαν οι τελωνειακοί: σκληρός ο νόμος, αλλά νόμος! Οι δύο Τούρκοι δήλωσαν ότι είχαν πάει στην Βουλγαρία για δουλειές απευθείας από την πατρίδα τους και επιστρέφοντας είπαν να περάσουν για λίγο από την Ελλάδα. Αυτή η παράκαμψη, όμως, τους κόστισε 70.000 δολάρια!