Σημαντική δράση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των Τραπεζών στον τομέα των συναλλαγών με τις επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν έντεκα φορείς με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του ΤΕΙ Κρήτης.

Πρόκειται για το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης), την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Ηρακλείου, το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, το Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ και το Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς.


Η πρωτοβουλία



Οι εκπρόσωποι των έντεκα φορέων καλούν τους επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου, που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε προβλήματα συναλλαγής με το τραπεζικό σύστημα να συμμετέχουν στην εκδήλωση που προγραμματίζουν για την ερχόμενη Δευτέρα στο κέντρο του Ηρακλείου.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Συγκεκριμένα, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας, σε τέσσερα σημεία του κέντρου της πόλης θα υπάρχουν ειδικά DESKS με ενημερωτικό υλικό για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και ερωτηματολόγια τα οποία θα μπορούν να συμπληρώνουν οι επιχειρηματίες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες.

Τα DESKS θα βρίσκονται:

• Στο Βαλιδέ Τζαμί,
• Στο Σταυρό: Οδός 1866 – Δικαιοσύνης
• Στη Βασιλική Αγίου Μάρκου,
• Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ( Κορωναίου 9)

Τα ερωτηματολόγια, που θα συμπληρώνουν οι επιχειρηματίες, θα τα επεξεργαστεί ομάδα δικηγόρων η οποία θα βρίσκεται στο χώρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και παράλληλα θα μπορεί δίνει κατευθύνσεις σε επιμέρους θέματα.


ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Θ’ ακολουθήσει Εσπερίδα στις 19.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στη διάρκεια της οποίας θα αναλυθεί το τραπεζικό πρόβλημα, με τη συμμετοχή των:
• Μάκη Σαπουντζόγλου, Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστήμιου Αθηνών
• Δημήτρη Κ. Ρούσση, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής
• Αντώνη Βγόντζα, Δικηγόρου

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, κ. Νικηφόρος Λαμπρινός.

Τα συμπεράσματα της ολοήμερης πρωτοβουλίας θ’ αποτελέσουν τη βάση για τη πρόταση που θα κατατεθεί από τους φορείς ώστε να απαιτηθεί η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook