Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δήλωσε σήμερα ότι είχε «άτυπες επαφές» με τον φυγάδα Σάιφ αλ-Ισλάμ, το γιο του εκλιπόντος πρώην λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι σχετικά με την ενδεχόμενη παράδοσή του στο ΔΠΔ, καθώς καταζητείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Είχαμε άτυπες επαφές με τον Σάιφ μέσω μεσολαβητών», δήλωσε ο εισαγγελέας Λουίς Μορένο-Οκάμπο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση. «Το γραφείο του εισαγγελέα τού κατέστησε ιδιαίτερα σαφές ότι αν παραδιδόταν στο ΔΠΔ, θα είχε το δικαίωμα να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, θα είναι αθώος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο».

Ο 39χρονος Σάιφ αλ-Ισλάμ καταζητείται από το ΔΠΔ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία διαπράχθηκαν από την έναρξη της εξέγερσης στη Λιβύη, στα μέσα Φεβρουαρίου, κατά του καθεστώτος του πατέρα του Μουάμαρ Καντάφι ο οποίος σκοτώθηκε στις 20 Οκτωβρίου από λίβυους αντάρτες.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Τουαρέγκ, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ φέρεται να μετέβη την Τρίτη στα σύνορα του Νίγηρα για να βρει εκεί καταφύγιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook